Tennis vihjeet

Tennis vihjeet laajasti ATP-, haastaja-, WTA- ja ITF-kiertueiden turnauksiin. Uusia vihjeitä tulee lähes päivittäin ja isojen Grand Slam turnausten aikana tennis vihjeet lisätään tälle sivulle monta kertaa päivässä. Vihjeitä löytyy kaikkiin vetomuotoihin: ottelun voittajavetoihin, peli- ja erätasoitus vetoihin sekä yli/alle vetoihin. Kaikki tennis vihjeet ovat ilmaisia ja näkyvillä ilman rekisteröitymistä. Liittymällä Voittovihjeiden jäseneksi voit jättää omat vihjeesi ja osallistua vihjekilpailuhin. Tennis keskustelu turnauksista ja vedonlyöntivihjeistä foorumin puolella.

Uusimmat tennis vihjeet

Tennis vedonlyönti

Tennis vedonlyönti on yksi suosituimmista vedonlyöntimuodoista Suomessa ja maailmalla. Yksi syy on tennis otteluiden suuri määrä, pelattavaa riittää lähes joka päivälle ympäri vuoden. Toinen syy on laaja valikoima eri vetomuotoja, joista lyöytyy yleensä joka otteluun jotain pelattavaa. Jos toinen pelaaja on selkeä ennakkosuosikki saa tasoitusvedoilla pelien tai erien määrästä kohteesta helposti pelattavan. Myös yli/alle vedoista löytyy helposti pelattavaa peleistä ja eristä.

Tennis live-vedonlyönti

Tennis on hyvä laji live-vedonlyöntiin nopea tempoisena pelinä. Tilanteet muuttuvat nopeasti eivätkä live-kertoimien laskijat pysy aina vauhdissa mukana, mikä luo hyviä paikkoja live-vedoille ylikertoimina ja arbitraasitilanteina. Ylikertoimia löytyy helpommin pienemmiltä bookkereilta, jotka eivät reagoi ottelutilanteiden muutoksiin yhtä nopeasti kuin isommat toimistot, joiden kertoimia voit käyttää vertailukohtana. Useimmat live-vetoja tarjoavat bookkerit tarjoavat myös live-streamin otteluista.

Eräs hyvä tapa hyödyntää live-kertoimia on laittaa veto sisään kun oma ennakkosuosikkisi on tappioasemassa. Saat suosikillesi paljon paremman kertoimen kuin mitä olisit saanut ottelun alussa. Tasaisissa otteluissa ensimmäisen erän häviäminen ei kerro vielä mitään pelin lopputuloksesta.

Vinkkejä Tennis vetoihin

Tennis on laajasti tilastoitu laji ja pelaajien ottelutilastot sekä tulevien otteluiden head to head tilastot löytyvät verkosta erittäin helposti. Tilastot luovat pohjan otteluiden analysoinnille ja niitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää, riippumatta siitä onko käytössä valmiit tennis vihjeet vai pelaako täysin omien analyysien pohjalta.

Tilastojen hyödyntäminen

Head to head tilastoja analysoidessa on tärkeää ottaa huomioon milloin ottelut on pelattu ja millä alustalla. Viiden tai kymmenen vuoden takaisten otteluiden tuloksilla ei ole enää mitään merkitystä tänä päivänä. Pelaajien taidot ja fysiikka kehittyvät vuosien mittaan, mutta eivät kuitenkaan tasaisesti, joten et voi tietää vanhojen tilastojen pohjalta kumpi on nyt vahvempi. Pelialustalla on myös todella iso merkitys ja tuloksia kannattaa verrata vain samalla alustalla pelattuihin otteluihin. Esimerkiksi ruoholla ei järjestetä montaa turnausta vuodessa, joten jotkut pelaajat eivät panosta ruoholla pelaamiseen.

On hyvä oppia tuntemaan pelaajat ja muodostaa käsitys heidän kyvyistään ja potentiaalista menestyä, mutta on myös äärimmäisen tärkeää katsoa aina pelaajan viimeisimpien turnausten tilastot ja ymmärtää heidän nykyinen kunto ja pelivire eikä tehdä vetoja vanhojen päätelmien perusteella. Tämä on yksi yleisimpiä mokia mihin vedonlyöjät sortuvat. Luokitellaan pelaaja omassa mielessä tietylle tasolle ja vedetään vetoja sen perusteella kuukaudesta toiseen ilman, että pysähdytään tutkimaan tilastoja viimeaikaisista otteluista.

Alustan merkitys

Alustan merkitys tenniksessä on aivan oleellinen ja se tulee ehdottomasti huomioida tennis vedoissa. Alustat jakaantuvat kolmeen ryhmään: massa-, ruoho- ja koviin alustoihin. Jokaiselle alustalle löytyy selkeitä spesialisteja ja yleisesti ottaen jokaisella pelaajalla on joku suosikkialusta. Hyvin harvat pelaajat pärjäävät samantasoisesti kaikilla alustoilla.

Alustat vaikuttavat pallon käyttäytymiseen, lähinnä sen nopeuteen ja pomppuihin. Massa-alustat ovat hitaampia kuin muuta alustat ja sille tyypillisiä ovat pitkät pallorallit. Massalla pomput ovat korkeampia ja pitkät kierteiset lyönnit toimivat hyvin. Massalla pärjääminen vaatii pelaajalta osaamista kaikilta osa-alueilta. Ruoho puolestaan on nopea alusta, joka tekee pompuista matalia. Matalat kierteiset syötöt ovat vaikeita palauttaa, joten ruoholla pärjääkin hyvin ne pelaajat kenellä on kova syöttö.

Yksi vastaan yksi -tilastot ja pelaajien omat tilastot ovat yleensä eritelty alustojen mukaan. Ennen kuin opit tuntemaan pelaajat ja miten he pärjäävät eri alustoilla, kannattaa analyysejä tehdessä selvittää aina ensimmäisenä miten he yleensä menestyvät tulevassa ottelussa käytössä olevalla alustalla. Vasta kun alusta on analysoitu on aika vertailla pelaajien ominaisuuksia ja nykyistä kuntoa.

Ranking ei kerro totuutta

Aivan terävintä kärkeä lukuunottamatta ranking sijoitukset elävät jatkuvasti eikä niille kannata antaa paljoa painoarvoa, itseasiassa suosittelemme ohittamaan ranking sijoituksen kokonaan. Rankingia paljon oleellisempia tietoja ovat ottelun alusta ja mikä on pelaajan tämän hetkinen kunto. Monet vedonlyöjät antavat liikaa painoa ranking sijoituksille, vaikka pitäisi katsoa tuoreimpia tilastoja. Käytännön esimerkkinä rankingin harhaanjotavuudesta on pelaaja joka on rankingissa top 30, loukkaantuu ja palatessaan ei yllä sadan parhaan joukkoon. Ranking ei anna oikeastaan mitään lisäarvoa, mitä ei näkisi suhteellisen suoraan katsomalla vaikka pelaajan kymmenen viimeisen turnauksen sijoituksia alusta huomioiden, joten on parempi jättää se kokonaan huomioimatta kuin ottaa riski analyysin vääristymisestä.