MLB vihjeet

Täältä löydät Voittovihjeiden jäsenten MLB vihjeet tuleviin otteluihin. Sivua päivitetään automaattisesti sitä mukaa kun uusia vihjeitä lisätään. Vihjeissä olevat kertoimet ovat jäsenten laittamia ja ovat yleensä parhaat kertoimet kyseiseen kohteeseen kertoinvertailun perusteella. Bookkereitten kertoimet päivittyvät kuitenkin jatkuvasti, joten esitetyt kertoimet eivät aina ole enää voimassa. Sivua kannattaakin seurata aktiivisesti, niin saat napattua parhaat MLB vihjeet ja kertoimet. Klikkaamalla vihjettä saat kaikki tiedot näkyviin ja näet vihjeen perustelut. Baseball vihjeet sivulta löydät vihjeitä myös muihin baseball-sarjoihin kuten Japanin, Etelä-Korean ja Meksikon baseball-sarjoihin. MLB keskustelu vihjeistä ja sarjan tapahtumista foorumin puolella.

Uusimmat MLB vihjeet

MLB vedonlyönti

MLB vedonlyönti on haastavaa sarjan tasaisuuden vuoksi, mutta toisaalta se tarjoaa myös runsaasti mahdollisuuksia massiivisen 2430 ottelun ja lukuisien vetomuotojen johdosta. Otteluita pelataan puolen vuoden kauden aikana kymmenkunta päivittäin ja otteluiden tasaisuudesta johtuen kertoimet moneyline (ottelun voittaja) vedoissa ovat lähempänä 1.95 – 1.95 kuin 1.20 – 8.50, mitä monissa sarjoissa nähdään valitettavan usein. MLB on yksi kaikista tarkimmin tilastoiduista sarjoista maailmassa, mikä helpottaa vedonlyöntiä huomattavasti. MLB vedonlyönti voi olla hyvinkin tuottoisaa, mutta se vaatii todella paljon työtä ja omistautumista lajille. MLB vihjeet eivät ole oikotie onneen vaikka antavatkin hyvän lähtökohdan MLB vedonlyöntiin.

Vinkit MLB vedonlyöntiin

Etua bookkereihin voi MLB vedonlyönnissä hakea monella tapaa, helpointa on ottaa käyttöön MLB vihjeet. Vihjeitä on kuitenkin monen laatuisia, joten on tärkeää osata tehdä johtopäätöksiä itsekin eikä vain luottaa sokeasti muiden analyyseihin. Vihjeitä arvioidessa kannattaa huomioida vihjeen perustelut ja vihjaajan tilastot.

Arvovetoja altavastaajista

Monesta muusta lajista poiketen MLB:ssä kannattaa keskittyä otteluiden altavastaajiin ja etsiä niistä arvovetoja. Moneyline vedoissa kertoimet altavastaajille ovat monesti yli 2.0 vaikka sarjan tasaisuudesta johtuen altavastajiilla on jo tilastollisestikin korkea todennäköisyys voittoon. Erot sarjan parhaiden ja huonoimpien joukkueiden välillä ovat todella pienet toisin kuin monessa muussa lajissa.

Suurin yksittäinen tekijä MLB otteluissa on joukkueiden syöttäjät. Bookkereiden kertoimet otteluihin määräytyvät pitkälti syöttäjien perusteella, joten pelkästään syöttäjien tilastoja analysoimalla on vaikea saada etua bookkereihin nähden. Edun saavuttamiseksi tilastoja täytyy katsoa syvemmälle kuin mihin keskimääräiset bookkerit ja vedonlyöjät katsovat. Hyviä tilastoja edun tavoitteluun ovat ulkokentän virheiden määrä (fielding errors) ja lyöntijärjestyksen loppupään pelaajien OBP (on-base percentage) ja SLG (slugging percentage) lyöntitilastot.

Suosikkeja vain isoilla kertoimilla

Mikäli pelaat mieluummin suosikkien kuin altavastaajien puolesta, on erittäin tärkeää jättää liian pienet kertoimet pelaamatta. Liian pieniä kertoimia ovat automaattisesti kaikki alle 1.67 kertoimet, jotka vastaavat 60% todennäköisyyttä voitolle. MLB on niin tasainen sarja ettei pitkällä juoksulla jää millään voitolle, mikäli pelaa korkeita yli 60% prosentin todennäköisyyksiä (alle 1.67 kertoimia). Suosikkien pelaaminen vain isoilla kertoimilla pätee kaikkeen vedonlyöntiin, mutta MLB vedonlyönnissä sen merkitys korostuu. Suosikkien pelaamista ei kuitenkaan kannata vältellä, päinvastoin se on monesti kannattavaa kunhan vain kerroin on kohdallaan.

Katsaus MLB 2019 kauteen

Amerikan Liiga

Itäisen divisioonan voitto on jälleen kahden joukkueen taisto, Boston Red Soxin ja New York Yankeesien. Molemmat joukkueet ottivat huimat 100 voittoa viime kaudella ja saman voi olettaa toistuvan tälläkin kaudella. Joukkueet kohtasivat playoffseissa, missä Red Sox oli parempi voittaen tasaisen sarjan ratkaisevan ottelun juoksuin 4-3. Red Soxin joukkue on vahva tänäkin vuonna, mutta se ei ole onnistunut vahvistamaan joukkuetta odotusten mukaan ja paikkaamaan lähtijöitä. Yankeesilla puolestaan on ehkä koko liigan paras nuorisofarmi ja sen pohjalta sillä on tulevallekin kaudelle todella vahva ydin joukkueelle. Red Soxien voitto tuli viime kaudella hienoisena yllätyksenä kaikille ja oli suuri pettymys hyvin pelanneelle Yankeesille. On vaikea nähdä vahvistuneen Yankeesien antavan yllättää itseään toista kertaa ja se tulee suurella todennäköisyydellä pokkaamaan itäisen divisioonan voiton jälleen vuoden tauon jälkeen, Red Soxin antaessa sille kovan vastustuksen. MLB vihjeet näistä joukkueista kannattaa lukea huolella läpi, koska divisioonan voitto on näiden kahden kauppa.

Keskinen divisioona on mennyt viime vuodet Cleveland Indiansin komennossa. Joukkue oli heikon keskisen divisioonan ainoa joukkue joukkue, joka jäi niin sanotusti voitolle voittaen yli puolet pelatuista otteluistaan. Joukkue tulee olemaan vahvoilla tänäkin vuonna ja olisi jonkun asteen yllätys jos varteenotettavimmat haastajat Minnesota Twins ja Chicago White Sox pääsivät yllättämään.

Läntisen divisioonan ehdoton suosikki on Houston Astros, jolla on alla kaksi yli 100 voiton kautta. Joukkue otti MLB:n World Series mestaruuden kaudella 2017, eikä se ollut kaukana siitä viime kaudellakaan. Joukkue on täynnä nimimiehiä ja penkillä riittää kierrätettävää loukkaantumisien tapahtuessa, vaikka joukkueesta onkin lähdössä Charlie Mortonin kaltaisia tähtiä. Joukkueen ehdoton vahvuus on sen vahva miehistö, minkä ansiosta kolmas 100 voiton kausi on realismia.

Amerikan Liigassa kaikki jatkuu siis samaa rataa mihin kausi 2018 päättyi eli kaikkia kolmea divisioonaa tulee hallitsemaan samat joukkueet, jotka veivät voitot viime kaudella. Amerikan Liigan voittajasuosikkeja ovat viime kaudella 100 voiton kerhoon päässeet Red Sox, Yankees ja Astros. Moni uskoo Red Soxin toistavan viime kauden Amerikan Liigan voittonsa, mutta ei kannata unohtaa edellisen kauden Astrosia, jolle jäi paljon hampaan koloon viime kauden playoff sarjasta. Tätä kirjoittaessa kaikki kolme joukkuetta ovat Amerikan Liigan mestaruussuosikkeja samalla 3.65 kertoimella.

National liiga

Itäisen divisioonan voitti viime kaudella hieman yllättäen Atlanta Braves, pienimmällä voitettujen pelien määrällä kaikista divisioonista, mikä laittoit monet MLB vihjeet punaiselle. Playoffien ulkopuolelle jääminen oli iso pettymys Washington Nationalseille. Joukkueelta odotettiin yli 90 voiton kautta, mutta voittojen määrä jäi selvästi sen alle 82:een voittoon. Nationalsin vahvuus on sen loistava syöttäjäkaarti, josta löytyy sopivassa suhteessa kokeneita veteraaneja ja uusia huippulupauksia, ja ennen kaikkea se on riittävän laaja koko pitkälle kaudelle. On vaikea nähdä Nationalsin pelaavan kahta kautta peräkkäin selkeästi alle potentiaalinsa, joten se on suhteellisen turvallinen valinta divisioonan voittajaksi ja menevän playoffseihin. Pahimpana haastajana on edellisen kauden yllättäjä Braves ja selkeästi vahvistunut New York Mets, joka jää kuitenkin vielä miehistöltään kahden vahvemman joukkueen jalkoihin.

Keskinen divisioona oli koko liigan tasaisin divisioona viime kaudella, kolme joukkueen taistellessa voitosta aina viimeisille viikoille saakka. Voiton vei Milwaukee Brewers ottaen yhden voiton enemmän kuin toiseksi tullut Chicago Cubs, kolmanneksi tulleen St. Louis Cardinalsin jäätyä kahdeksan voiton päähän vaikka pelasikin koko kauden 54.3% voittosuhteella. Divisioonan MLB vihjeet tuottivat keskimääräistä vähemmän otteluiden tasaisuuden takia. Divisioonan otteluita kannattaa betsata tulevallakin kaudella varoen. Hyviä tuottoja hakevan kannattaa seurata ja panostaa tällä kaudella St. Louis Cardinalsiin, joka voi nousta divisoonan kärkijoukkueeksi tulevalla kaudella.

Läntisen divisioonan ykkönen viime kaudella oli Los Angeles Dodgers, joka ratkaisi vasta viimeisessä ottelussa divisioonan voiton Colorado Rockiesin jäädessä toiseksi yhden voiton päähän. Voitto tuli äärimmäisen tiukasti, mutta se oli jo kuudes peräkkäinen voitto Dodgersille, eikä ole mitään syytä pelata sen voittoa vastaan tänäkään vuonna. Dodgersin miehitys tulevalle kaudella on niin vakuuttava ettei kakkossuosikki Rockies pääse yhtä lähelle yllätystä tällä kaudella.

National liigassa on yksi selkeä suosikki ylitse muiden ja se on kaksi peräkkäistä liigan mestaruutta ottanut Dodgers. Cubs ja Nationals jäävät selkeästi Dodgersin varjoon mestaruudesta taisteltaessa. Dodgersilla on tänä vuonna hyvät mahdollisuudet jopa World Seriesin voittoon ensimmäistä kertaa kolmeenkymmeneen vuoteen.

World Series mestaruussuosikkeja on neljä, viime vuoden voittaja Red Sox, alisuoritunut Yankees, National liigan kestomenestyjä Dodgers ja toissavuoden mestari Astros. Tämän hetkisten miehitysten perusteella vuoden 2017 toisinto mestaruussarjasta Astrosin ja Dodgersin välillä on hyvin todennäköinen, ja vuoden 2017 tapaan Astros vie mestaruuden, vuoden tauon jälkeen.