Dortmund – Schalke

Tänään lauantaina siis Saksan Bundesliiga jatkuu. Mestaruustaitossa oleva Dortmund isännöi Schalkea.

Dortmundin silmissä kiiltää kulta

Kotijoukkue Dortmundin kausi on ollut menestys tähän asti. Koronavirus pisti Bundesliigan kahden kuukauden tauolle, mutta nyt pelataan jälleen isoista asioista. Sarjataulukossa Dortmund on toisena ja matkaa kärkipaikalle on vain neljä pistettä. Sarjapisteitä Dortmundilla on 51 ja maaliero on komea 68-33.

Dortmund tunnetaan erinomaisena kotijoukkueena, mutta tällä hetkellä Bundesliigaa pelataan ilman yleisöä, joten kotiedun merkitys vähenee huomattavasti.

Dortmundilta on poissa kokoonpanosta ainakin Emre Can sekä Marco Reus.

Jadon Sancho on kotijoukkueen paras maalintekijä 14 osumallaan. Myös maalisyöttöjä on kertynyt huimat 15. Norjalainen teinitähti Erling Haaland on myös todella mielenkiintoinen nimi.

Mikäli Dortmund haluaa pysyä mestaruustaistossa, niin kotitappioihin ei ole varaa.

Schalke pelaa myös tuloksesta

Vierailijoiden kausi on sujunut kohtalaisesti tähän asti. Sarjataulukossa Schalke on sijalla kuusi. Schalke on tällä hetkellä kiinni viimeisessä Eurooppa-liiga paikassa ja siitä Schalke haluaa pitää kovasti kiinni.

Bundesliigassa kärkiseurojen ja keskikastin joukkueiden välinen tasoero on todella iso. Schalke on hyvä joukkue, mutta matka sarjan kärkikahinoihin on kuitenkin todella pitkä.

Suat Serdar on vieraiden paras maalintekijä seitsemällä osumallaan.

Tänään vierastasuri olisi kuin voitto Schalkelle, joten mitään hienoa peliä vierailijat tuskin tulevat esittämään.

Yhteenveto

Laadukkaampi materiaali ja panokset kääntävät edun kotijoukkueelle. Isketään siis lapulle Dortmundin voitto.