Baseball vihjeet

Tältä sivulta löydät avoimet baseball vihjeet tuleviin MLB sarjan otteluihin ja vinkkejä baseball vedonlyöntiin. Vihjeitä voi löytyä satunnaisesti myös Japanin, Etelä-Korean ja muiden maiden baseball sarjoihin, mutta pääosin baseball vihjeet ovat kuitenkin MLB otteluihin. MLB otteluita pelataan puolivuotta maaliskuun lopusta syyskuun loppuun, jolloin tälle sivulle tulee uusia baseball vihjeitä lähes päivittäin. Kannattaa tutustua myös MLB vihjeet sivuun, mistä löytyy kaikki MLB vihjeet. MLB sivulta löytyy avoimien MLB vihjeiden lisäksi vihjeet sulkeutuneisiin kohteisiin ja listaus Voittovihjeiden parhaista MLB vihjaajista. Voit jättää omat baseball vihjeesi rekisteröitymällä jäseneksi ilmaiseksi, saat käyttöösi samalla vihjeseurannan ja voit osallistua vihjekilpailuihin.

Uusimmat baseball vedonlyöntivihjeet

Parhaat baseball vedonlyöntivihjeet

Baseball-vedonlyönti kasvattaa suosiotaan suomalaisten vedonlyöjien keskuudessa, samoin kasvattavat suosiotaan baseball vihjeet. Baseball vedonlyönnin suosio liittyy osittain laajaan ja tasaiseen sarjaan, valtavaan ottelumäärään ja monen muun sarjan kesätaukoon. Otteluita pelataan kauden aikana yhteensä 2430 kappaletta, mikä tarkoittaa pelejä ja vetokohteita joka päivälle. Tämä tarkoittaa myös valtavaa data määrää liittyen joukkueisiin ja otteluihin, mikä tekee baseball vedonlyönnistä mielenkiintoista. Baseball vedonlyönti perustuu pitkälti tilastoihin ja niitä baseballista on saatavilla ehkä enemmän kuin mihinkään muuhun lajiin. Parhaat baseball vihjeet löydät vertailemalla vihjaajien MLB vihjeiden palautusprosenttia ja tuottoa. Kannattaa huomioida myös vihjeiden määrä sekä miten vihjaajan vihjeet ovat osuneet viime aikoina.

MLB – Master League Baseball

MLB on Yhdysvaltalainen baseball-sarja, joka koostuu 30:stä joukkueesta. Yksi joukkueista, Toronto Blue Jays, on Kanadasta. Sarja on jaettu kahteen liigaan: American League (AL) ja National League (NL), jotka on edelleen jaettu kumpikin kolmeen divisioonaan: East, Central ja West. Jokainen joukkue pelaa runkosarjan aikana peräti 162 ottelua puolen vuoden aikana. Joukkueet pelaavat ristiin liigojen ja divisioonien välillä, jokaisen divisioonan voittaja eteene pudotuspeleihin. Joukkueet kohtaavat toisensa 2-4 ottelun sarjoissa peräkkäisinä päivinä. Äkkiseltään voisi ajatella saman joukkueen voittavan yleensä koko sarjan, mutta itse asiassa voitot menevät useammin ristiin kuin samalle joukkueelle. Tämä osoittaa kuinka tasainen MLB-sarja on, peräkkäisinä päivinä tulee äärimmäisen harvoin samoja tuloksia.

Voitollinen baseball vedonlyönti

Baseball ottelut eivät pääty koskaan tasapeliin vaan jompi kumpi joukkue voittaa aina. Ottelussa pelataan yhdeksän vuoroparia ja mikäli tilanne on sen jälkeen tasan, pelataan vuoropareja lisää niin kauan kunnes toinen joukkueista on voittanut. Tämä antaa periaatteessa vedonlyöjälle edun, koska vaihtoehtoja on aina vain kaksi perinteisen 1×2 veikkauksen kolmen vaihtoehdon sijaan.

Yksi potentiaalinen tapa voitolliseen vedonlyöntiin on valita vain ottelut missä palautus on lähes 100%. Tämä ei ole tietenkään mahdollista käyttämällä vain yhtä bookkeria, mutta hyödyntämällä kerroinvertailua ja useampaa bookkeria kohteita löytyy yllättävän usein kohteita joissa palautusprosentti on yli 98%. Tällainen tilanne syntyy esimerkiksi silloin kun toinen bookkeri antaa kotijoukkueelle 1.90 ja toinen bookkeri vierasjoukkueelle 2.05. Tällaisten kohteiden lyöminen, omia analyysejä ja tilastoja hyödyntäen, on usein pitkällä juoksulla voitollista. Menetelmän voitollisuus perustuu siihen, että tilastollisesti joka toinen ottelu voittaa, ja kun lisäät siihen otteluiden analysoinnin perusteella saadun lisäedun on lopputulos voitollinen. Periaatteessa siis hyvin yksinkertaista: etsi kohde missä palautus on lähes 100%, analysoi kohde ja aseta veto kerroinvertailun perusteella.

Baseball otteluiden analysointi

Suosittu tapa baseball kohteiden valintaan on tehdä se joukkueiden syöttäjien perusteella, hyvät syöttäjät kun ratkaisevat usein koko ottelun. Kun kohde on valittu, on ottelun analysointi hyvä aloittaa aina sarjataulukosta, kuntopuntarista ja joukkueiden keskinäisistä otteluista. Näillä saa hyvän yleiskuvan ottelusta, mutta äärimmäisen harvoin tarpeeksi ratkaisevaa tietoa voittajan valitsemiseen. Kohteiden analysoinnissa kannattaa hyödyntää myös Voittovihjeiden foorumia ja jäsenten vihjeanalyysejä.

Baseball otteluiden ylivoimaisesti oleellisin yksittäinen tekijä on joukkueiden syöttäjät. Syöttäjillä on ratkaiseva rooli joukkueiden menestykselle, joten niiden tilastoja kannattaa tarkastella otteluita analysoitaessa. Merkittävin syöttäjien tilasto on ERA (Earned Run Average), joka kertoo kuinka monta juoksua syöttäjä antaa keskimäärin yhdeksässä vuoroparissa vastustajille. Toinen oleellinen syöttäjiin liittyvä tilasto on WHIP (Walks plus hits per inning pitched), joka kertoo kuinka monta osumaa (hit) ja vapaataivalta (walk) syöttäjä antaa vuoroparia kohden. Kannattaa myös vilkaista avainlukemia koti- ja vieraskentillä, koska matkustaminen vaikuttaa joihinkin syöttäjiin selkeästi toisia enemmän.

Aloita siis ottelun analysointi katsomalla joukkueen yleistilastot ja siirry sitten vertailemaan joukkueiden syöttäjiä, se on tärkein yksittäinen tekijä analysoinnissa. Kun olet analysoinut ottelun ja muodostanut oman mielipiteesi, kannattaa vielä katsoa muut baseball vihjeet samaan otteluun ja niiden perustelut. Usein samatkin tilastot voidaan tulkita eri tavoin, joten kannattaa aina hyödyntää muiden näkemyksiä ja laajentaa siten omaa kuvaa ottelusta.

Yli/alle vedonlyönti baseballissa

Yli/alle vedonlyönnissä syöttäjän ja lyöjien tilastot antavat pohjan otteluiden analysoinnille. Tämän lisäksi säällä ja stadionilla on joskus isokin merkitys. Joillain stadioneilla tuulen suunta vaikuttaa selvästi juoksumäärää nostaen tai alentaen tuulen suunnasta riippuen. Tämä johtuu stadioneiden rakenteiden suunnittelusta ja muotoilusta, jotkut stadionit ovat huomattavan alttiita tuulelle. Sääennusteita hyödyntämällä saa harvoin etua sillä myös bookkerit ottavat ne huomioon. Päinvastoin, yleensä käy niin päin ettei sääennusteita tule huomioitua ja vedot vedetään sen suhteen altavastaajana. Outo yksityiskohta on sekin etteivät kentät ole standardimittaisia vaan pienimmän ja isoimman ero on jopa 15m, mikä voi olla hyvinkin ratkaiseva ero kun lyödään kunnaria. Kannattaakin miettiä tarkkaan onko yli/alle vedot se parhaiten itselle sopiva vetomuoto vai kannattaako ehkä keskittyä lyömään muita vetomuotoja.

Baseball vedonlyönti sopii kaikille

Baseball vedonlyönti on helppo laji tehdä hyvää tuottoa pitkällä aikavälillä, vain kaksi mahdollista vaihtoehtoa ja suuri määrä otteluita mahdollistavat sen. Pelaamalla suosikkien puolesta voittaa pitkällä aikavälillä kun vaihtoehtoja on vain kaksi. Pelikassa kiertää nopeasti, koska otteluita on paljon, mikä mahdollistaa hyvän tuoton pienemmälläkin pelikassalla. Tutustumalla baseball tilastoihin ja hyödyntämällä baseball vihjeet, voi tuottoa kasvattaa vieläkin enemmän.

Baseball vedonlyöntiin pätee yleisesti samat periaatteet kuin mihin muuhun tahansa vedonlyöntiin. Pitkällä aikavälillä voitollinen vedonlyönti vaatii ylikertoimilla pelaamista, muuten bookkereita ei voi voittaa. Tässä mukaan tulevat baseball vihjeet, joista useat perustuvat ylikertoimiin. Ylikertoimien lisäksi on tärkeää oppia hallitsemaan panostus suhteessa kohteen riskiin. Hyvä nyrkkisääntö baseball vetojen panostukseen on käyttää yhtä sadasosaa pelikassasta per veto.

Baseball vedonlyönnin ero pesäpallo vedonlyöntiin

Ehkä merkittävin ero vedonlyönnin kannalta pesäpallon ja baseballin välillä on syöttäjän merkitys. Syöttäjän merkitys baseballissa on paljon isompi kuin pesäpallossa ja peli onkin enemmän syöttäjän ja lyöjien välisiä kaksinkamppailuja kuin joukkueiden välisiä taistoja. Ulkopelin rooli baseballissa on paljon pienempi kuin pesäpallossa ja kenttätapahtumia on paljon vähemmän.

Vedonlyönnin kannalta eräs merkittävä ero pesäpalloon on se ettei sateella pelata, ottelut siirretään sateella. Sade vaikuttaa tunnetusti juoksujen määrään pesäpallossa, tätä tekijää ei tarvitse huomioida baseball vedonlyönnissä.